matematykaszkolna.pl
schemat Bernoulliego probability: Jaka jest najbardziej prawdopodobna liczba sukcesów w schemacie Bernoulliego?
19 cze 14:24
kerajs: Dowolna, przy tej treści pytania.
19 cze 14:32
wredulus_pospolitus: 'najbardziej prawdopodobna' liczba sukcesów jest równa liczbie naturalnej najbliższej wartości n*p, gdzie n − liczba prób / losowań p − prawdopodobieństwo 'sukcesu'
19 cze 15:13
Min. Edukacji: dobrze Bredotoo, a kerajsowi juz dziękujemy niech idzie lepiej naemotka
19 cze 15:44
kerajs: Primo: Nie lubię piwa. Secundo: Moja odpowiedź także jest prawidłowa. Przy odpowiednim doborze n i p można uzyskać dowolną ''najbardziej prawdopodobną'' liczbę sukcesów.
19 cze 16:10
probability: Tercio: to jest treść z powaznego podrecznika więc...prosze bez podśmiechujków lub napisać lepszy.
19 cze 17:00
kerajs: To, że z poważnego podręcznika wcale nie oznacza że treść jest pełna lub jednoznaczna. A w przypadku zadań które zamieszczasz zwykle tak nie jest. PS ''probability: Tercio'' Tu masz błąd ortograficzny, ... ''probability: (...) więc...prosze bez podśmiechujków '' ..., tu niestosowność, ... ''probability: (...) lub napisać lepszy.'' a tu błąd logiczny.
19 cze 20:52
.: Quarto: nie odpowiadaj na moje posty skoro nie masz nic ciekawego do napisania
19 cze 22:27
probability: ciekawego=konstruktywnego
19 cze 22:28
kerajs: Ależ moje uwagi są konstruktywne, jednak nie rozumiesz, że takimi są. Co więcej, błędnie je interpretujesz.
20 cze 00:15