sinα − cosα | 1 | ||
= | |||
sinα | 3 |
t2−1 | ||
sinα = | ||
t2+1 |
t2+1−t2+1 | ||
cosα = ( | )t | |
t2+1 |
t2−1 | ||
sinα = | ||
t2+1 |
2t | ||
cosα = | ||
t2+1 |
t2−2t−1 | t2+1 | 1 | |||
* | = | ||||
t2+1 | t2−1 | 3 |
t2−2t−1 | 1 | ||
= | |||
t2−1 | 3 |
1 | ||
t2−2t−1 = | (t2−1) | |
3 |
3−√13 | ||
t1= | ||
2 |
3+√13 | ||
t2= | ||
2 |
3−√13 | ||
t1= | ||
2 |
9+13−6√13 | ||
t2+1= | + 1 | |
4 |
13−3√13 | ||
t2+1 = | ||
2 |
4 | ||
1− | ||
13−3√13 |
4(13+3√13) | ||
1− | ||
169−117 |
52+12√13 | ||
1− | ||
52 |
13+3√13 | ||
1− | ||
13 |
13−(13+3√13) | |
13 |
3√13 | ||
sinα = − | ||
13 |
3√13 | 2√13 | |||
(sinα,cosα) = (− | ,− | ) | ||
13 | 13 |
3√13 | 2√13 | |||
(sinα,cosα) = ( | , | ) | ||
13 | 13 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |