matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Zbadać ciągłość punktową i jednostajną ciągów
ciągi:
a) f
n
(x) = x
n
(1 − x), x ∊ (−1,1];
lnx
b) f
n
(x) =
, x ∊ (0,1];
n
c) f
n
(x) = nx
n
(1 − x), x ∊ [0,1]
15 cze 19:14