matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Objętość bryly
Arek:
Oblicz objętość bryly ograniczonej powierzchniami z=x
2
+y
2
z = 2x
2
+2y
2
y = x y = x
2
12 cze 03:03
I'm back:
∫
0
1
∫
x
x
2
x
2
+ y
2
− 2(x
2
+ y
2
) dy dx =...
12 cze 05:11