matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
rózniczkowe= = > różnicowe
różniczka:
Jak zapisać poniższe równania różniczkowe jako różnicowe?
dx
1) y =
dt
dy
2)
= A −By
2
dt
7 cze 10:39
kerajs:
1) a
n−1
=a
n
2) a
n
=A−B(a
n−1
)
2
7 cze 12:10
różniczka:
nic nie rozumiem z tego
ma być w 1) ..=> y(i+1) = a w 2) y(i+1) =
7 cze 12:21