matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Oblicz tg
Suprerr:
Oblicz tg (3π/2+α) , jeśli wiadomo, że sin α = 1/3 i α∊(π/2;π).
2 cze 23:48
kerajs:
−
√
1−sin
2
α
tg (3π/2+α) = − ctg α= −
sin α
3 cze 11:35