matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
proszę o rozwiązanie
anna:
wiedząc że kąt α jest ostry oraz sin α * cosα =
1
4
oblicz sin
4
α + cos
4
α wynik to
7
8
2 cze 16:24
chichi:
[sin
2
(α) + cos
2
(α)]
2
= sin
4
(α) + 2sin
2
(α)cos
2
(α) + cos
4
(α) = 1
2
= 1
1
7
sin
4
(α) + 2(
)
2
+ cos
4
(α) = 1 ⇔ sin
4
(α) + cos
4
(α) =
4
8
2 cze 16:30
anna:
dziękuję
2 cze 17:10
kpw:
a
4
+b
4
=(a
2
+b
2
)
2
−2a
2
b
2
1
7
sin
4
α+cos
4
α=(sin
2
α+cos
2
α)
2
−2sin
2
αcos
2
α=1−2*
=
16
8
2 cze 21:47
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick