Obliczanie objętości bryły
Maciuś: Oblicz objętość bryły powstałej w wyniku obrotu wokół osi OX figury ograniczonej krzywymi:
c) y = x
√lnx, x ∊ [1,e]
e) y = x
3, x = 0, x = 1
1 cze 11:37
Min. Edukacji: Jakies swoje rezultaty nam Macius przedstawi?
1 cze 12:04
Maciuś: :(
2 cze 08:03
2 cze 09:22
wredulus_pospolitus:
pokaż jakie całki liczysz i ile Ci wyszło (nieoznaczone)
2 cze 10:20
Maciuś: | | 1 | | 1 | |
c) ∫x2lnxdx = |
| x3(lnx− |
| ) + C |
| | 3 | | 3 | |
f)∫tg
2xdx = tgx − x + C
2 cze 11:02