1 | 1 | |||
∫ e2xcosx dx = //przez części// = | e2xcosx + | ∫e2xsinx dx = // przez | ||
2 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
= | e2xcosx + | e2xsinx − | ∫e2xcosx dx | |||
2 | 4 | 4 |
1 | 1 | 1 | ||||
∫ e2xcosx dx= | e2xcosx + | e2xsinx − | ∫e2xcosx dx | |||
2 | 4 | 4 |
5 | 1 | 1 | |||
∫ e2xcosx dx = | e2xcosx + | e2xsinx | |||
4 | 2 | 4 |
1 | ||
∫ e2xcosx dx = | e2x(2cosx + sinx) +C | |
5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |