proszę pilnie o pomoc w tych zadaniach ,sa mi potrzebne na jutro!!!!!!
ami: oblicz:a) 23 do potęgi − 5/3 +(1/16) do potęgi 1/4=
b) pierwiastek z 2* 4 do potęgi 1/3 * 8 do potęgi − 1/3 =
c) 2 do potęgi −4 +(4/3)do potęgi − 2 +(2/5)do potęgi − 3 =
d) [5−3*(2/5)do potęgi 0 ]do potęgi − 2 =
6 mar 18:25
R.W.16l: weź to zapisz normalnie za pomocą znaków i kodowaniu przysługującemu temu forum, bo nie po to
jest, aby nie używać...
po lewej masz napisane jak to zrobić...
ps.wszystko do zerowej jest równe 1, prócz zera
6 mar 18:36