Trudne zadanie z rozmowy rekrutacyjnej
xyz: Zadanie z rozmowy rekrutacyjnej o pracę.
Wiadomo, że:
1,2 pracownika wykona 1,2 pracy w 1,2 dni.
Ile dni zajmie wykonanie 1 pracownikowi całej pracy (1 jednostka pracy)?
28 maj 10:07
wredulus_pospolitus:
p −−− pracownik
d −−− dni
pr −−− praca
1.2p * 1.2d = 1.2pr −−−> 1.2(p*d) = 1 pr
1*(p*d) = X pr
z proporcji:
| | 1 | |
1.2X = 1*1 −−> X = |
| = ... |
| | 1.2 | |
28 maj 10:46
wredulus_pospolitus:
poprawka ... źle przeczytałem co masz obliczyć
1.2p * 1.2d = 1.2pr −−−> 1.2(p*d) = 1 pr
1*X (p*d) = 1pr −−−> X = 1.2
28 maj 10:47
xyz: Dzięki
28 maj 13:36