matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Planimetria
Karola23:
oblicz różnicę pola koła opisanego i pole koła wpisanego w trójkąt równoboczny o wysokości h=6
24 maj 19:49
Mila:
h=6
1
r=
*6=2− promień koła wpisanego w ten Δ
3
R=2r=4− promień koła opisanego Licz pola i różnicę.
24 maj 21:33