matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
PLANIMETRIA!!!!pomocy....:
Pole trójkąta równobocznego opisanego na okręgu o r=2
√
3
jest równe?
6 mar 17:32
Basia:
r=
1
3
h z tego wylicz h
a
√
3
h=
2
z tego wylicz a
a
2
√
3
P=
4
6 mar 17:47