matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadrat
PLANIMETRIA!!!!pomocy....:
Stosunek pol kół wpisanego w kwadrat i opsanego na kwadracie o boku dł 3 cm wynosi?
6 mar 17:31
Basia:
a=3
a
r
1
=
2
a
√
2
r
2
=
2
policz i podstaw do wzoru na pole koła P
1
= πr
1
2
P
2
= πr
2
2
potem policz
P
1
P
2
6 mar 17:54