−x | −1 | |||
f'x=e | * | |||
y2 | y2 |
−x | ||
f'y=e | *(−x)*(−2y−3} | |
y2 |
−x | −1 | −x | ||||
L=2x fx'(x,y)+yfy'(x,y)=2x e | * | +ye | *(−x)*(−2y−3}= | |||
y2 | y2 | y2 |
−x | −2x | 2x | −x | |||||
=e | ( | +y | )=e | *0=0=P | ||||
y2 | y2 | y3 | y2 |
δF | δF | |||
2x | +y | =0 | ||
δx | δy |
dx | dy | ||
= | |||
2x | y |
dx | dy | ||
=2 | |||
x | y |
x | ||
ln| | |=C1 | |
y2 |
x | |
=C | |
y2 |
x | ||
f(x,y) = G( | ) | |
y2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |