%%%
MMs: Cena pewnego surowca w 1 roku wynosiła 100 zł. W 2 roku cena surowca wzrosła o 10%.
Następnie cena surowca w 3 roku spadła o 10% względem ceny w 2 roku.
Ostatecznie w 4 roku cena surowca wzrosła o 400% względem 3 roku.
Czemu nie może być odpowiedź 400 zł?
17 maj 21:50
aaa: w 1wszym roku wynosi 100zł
W 2dim roku wynosi 100zł + 10%*100zł = 100zł + 0,1 * 100zł = 110zł
w 3cim roku wynosi: 110zł − 10% * 110zł = 110zł − 11zł = 99zł
W 4 roku wynosi: 99zł + 400% * 99 zł = 99 zł + 4*99zł = 99+396 = 495zł
Także dlatego ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Btw.
W 4 roku wzrosła o 400% czy wyniosła 400% ?
17 maj 22:33
MMs: Dziękuję
17 maj 22:41
Eta:

Myślę (ale tylko myślę)

że w treści miało być |∡ACB|=90
o =3α ⇒ α=30
o, 2α=60
o (trójkąt ABC prostokątny
to
P=72
√3
========
17 maj 23:58
18 maj 00:01
daras: idź już
18 maj 08:29
Mila:
Pytali o obwód.
18 maj 15:03
miss:
Napisz równanie okręgu przechodzącego przez punkty A, B, C, jeśli:
a) A=(1,5), B=(8, −2), C=(9, 1)
b) A=(1,3), B=(5,5), C=(7,5)
18 maj 20:46
Min. Edukacji: pała z orientacji miss
18 maj 21:32