W trójkącie prostokatnym ABC ... podzielila w stosunku przeciwprostokatna
kacper: W trójkącie ABC wysokość poprowadzona z wierzchołka kąta prostego podzieliła przeciwprostokątną
AB w stosunku 2:7. W jakim stosunku podzieliła tę przeciwprostokątną dwusieczna kąta prostego.
i drugie:
W trójkącie ABC dwusieczna kąta prostego podzieliła przeciwprostokątną AB w stosunku 2:3. W
jakim stosunku podzieliła tę przeciwprostokątną wysokość poprowadzona z wierzchołka kąta
prostego.
15 maj 12:14
Eta:
| b | | 2 | | b2 | | x | | 4 | |
| = |
| to |
| = |
| = |
| |
| a | | 3 | | a2 | | y | | 9 | |
15 maj 16:12