macierz jednostkowa
dfrev: Jak z takiej macierzy zrobić macierz jednostkową? Czy w ogóle się da skoro w pierwszym rzędzie
są same jedynki?
1 1 1 : 0
4 1 1 : −3
1 −2 −1 :−2
12 maj 19:30
I'm back:
W2 = w2 − w1
W2 = w2/3
w3 = w3+ w1
w3 = w3 − 2w2
w3 = w3*(−1)
w1 = w1 − w2 − w3
I gotowe
12 maj 19:53
dfrev: Według tych przekształceń wyszło mi coś takiego:
0 −2 −1 : −1
1 0 0 : −1
0 3 2 : 2
12 maj 20:04
I'm back:
Pokaż jak wygląda po każdym przekształceniu
12 maj 20:18
13 maj 13:27
dfrev: dobra juz widze gdzie mam błąd
13 maj 13:33
I'm back:
Błąd przy w
3 − 2w
2
13 maj 14:42
I'm back:
Błąd też miales/as w w
2 = w
2/3
13 maj 15:06