matematykaszkolna.pl
Matura Patrygooo: Pisałem maturę rozszerzoną w tym roku i trochę mi nie poszło. 50% będę miał tak na oko. Zrobiłem bardzo dużo błędów w zadaniach. Jak się przygotować na rozszerzenie w rok, aby zdobyć o wiele lepszy wynik? Od czego to jest zależne, że jeden piszę na 100% i mówi, że łatwaemotka?
12 maj 14:07
Patrygooo: Jakie zbiory mi pomogą? Andrzej Kiełbasa?
12 maj 14:26
ite: Zasadnicza sprawa, w jakim celu pisałeś maturę. Jeśli po to żeby dostać się na studia, to może z tegorocznym wynikiem się dostaniesz, więc nie będzie potrzeby powtarzać. Jeśli dla 100% zapisanych na świadectwie, to warto powtarzać w kolejnych latach.
12 maj 14:43
Patrygooo: Wydaje mi się, że to mało jak na wojskową uczelnię i o wiele więcej osób będzie miało lepszy wynik...
12 maj 14:45
ite: 1/ poczekaj na wyniki swojej matury → będziesz wiedzieć, jak wypadłeś na tle innych 2/ nie przejmuj się tym, jak wypadłeś → koniecznie składaj dokumenty na uczelnię, na której chcesz studiować 3/ czekaj spokojnie na wyniki → może ci którym wszystko przychodzi tak łatwo i na 100% pójdą gdzieś indziej 4/ zrób sobie wakacje od matematyki ← pewnie za to zaraz mnie zbanują na tym forum
12 maj 15:03
getin: Andrzej Kiełbasa napisał super książki do matury. Poziom jego zadań jest lepszy niż tych maturalnych zrobionych przez CKE. Niestety żeby robić jego zadania, trzeba mieć świetnie ogarniętą teorię, co z czego wynika. Zdalne w tym nie pomogły
12 maj 15:10
daras: Poprawianie matury to...ułuda! raz wystarczy raz a dobrze emotka PS Kiełbasa jest niestrawna, zwłaszcza w w pewnym wieku.
13 maj 22:39
chichi: @getin o poziomie zadań maturalnych od CKE, to nawet nie ma gadki, bo owego w ogóle nie ma. Zobaczymy jakie zmiany wniesie "nowa matura" Zamaist podnosić poziom matury może wypadałoby najpierw podnieść poziom jakości nauczania... Ale no zdaje sobie sprawę, że to nie takie proste w tym systemie emotka
14 maj 00:33
kekw: Rok temu miałem 38% (xD) z rozszerzonej matematyki, a na informatykę na wat zabrakło mi jednego punkta. Więc jeśli dobrze poszła ci reszta rozszerzeń i podstaw to raczej nie będzie tragedii emotka
14 maj 10:48