π | ||
Zbadaj zbieznosc szeregu ∑n=1∞n2sin | (kryterium d'Alemberta) mam problem z | |
2n |
π | π | π | ||||
an = n2sin( | ) = n22sin( | )cos( | ) | |||
2n | 2n+1 | 2n+1 |
π | ||
an+1 = (n+1)2sin( | ) | |
2n+1 |
an+1 |
| |||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||
an |
|
1 | n+1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||
= | *( | )2* | → | *1* | = | < 1 | |||||||||||||||
2 | n |
| 2 | 1 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |