matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
funkcja
Wikus:
1
1
Niech f(x)=1−a
(log
2a
x)−x
2
, f(x)>0 gdy x∊(
,
), wyznacz zbiór wartości a.
3
2
1 maj 19:22
wredulus_pospolitus:
zauważ, że:
a
log
a
√
x
√
x
a
log
2a
x −x
2
=
=
a
x
2
a
x
2
1 maj 19:36
Wikus:
a czemu a
log
2a
x
=
√
x
?
2 maj 10:21