oblicz długość krawędzi podstawy i długość krawędzi ściany bocznej graniastosłup
mmm: oblicz długość krawędzi podstawy i długość krawędzi ściany bocznej graniastosłupa prawidłowego
czworokątnego o przekątnej 8 i kącie 40, jaki tworzy przekątna z krawędzią ściany bocznej.
Wynik podaj z dokładnością do 0.1
1 maj 17:47
wredulus_pospolitus:
![rysunek](rys/156758.png)
tablice funkcji trygonometrycznych będą Ci konieczne
8sinα = d
8cosα = h
a
√2 = d −−−> a =
![](emots/2/pytajnik.gif)
do dzieła
1 maj 18:31