wartość bezwzględna
kasia: Jak zaznaczyć na osi liczbowej |x|=4 i |x| >5

? Proszę o pomoc!
6 mar 16:19
kasia: nikt nie wie ?

czy nikt mi nie pomoże?
6 mar 16:39
anulka: lxl=4 wiec odl punktu od 0 ma być równa 4 wiec x=4 lub x=−4 z def wartości bezwzględnej
lxl>5 odleglość ma być większa od 5 czyli od (−nieskończoności do −5) suma od (5 do
+nieskończoności)
6 mar 16:44
kasia: zad 1 − czyli na osi mam zaznaczyc konkretnie punkty 4 i −4 ?
a w 2 przykladzie 2 przedziały...czyli zakreskować od −niesk do −5 i drugi od 5 do
+nieskończono
6 mar 20:01
6 mar 21:26
kasia:

czy tak?
6 mar 21:36
kasia: ?
7 mar 00:19
Jack: tak
7 mar 00:22
kasia: dzięki
7 mar 00:55