matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Całki podwójne - pole obszaru
Artur :
Obszar jest ograniczony następującymi krzywymi: y
2
=4x; x+y=3; y=0 (y≥0). Jaki będzie obszar dla x i y? Z góry dzięki za pomoc
29 kwi 13:53
Artur :
0≤x≤3 2
√
x
≤y≤3−x Dobrze myślę?
29 kwi 13:58