proszę o rozwiązanie
anna: Narysuj wykres f(x) = [x + 1] dla x ∊ < −9 ; 2 >
28 kwi 22:30
wredulus_pospolitus:
jesteś w stanie narysować f(x) = [x] dla tego przedziału
28 kwi 22:32
anna: narysowałam f(x) = [x] ale funkcja ma wzór f(x) = [x + 1]
29 kwi 07:30
chichi:
Przesuń wykres o wektor [−1,0]
29 kwi 09:55
anna: nie napisałam że f(x) = [x + 1] dla x ∊ < −9 ; 2 >
czyli zaczynam rysować od x = −9 do x=2
29 kwi 14:14
anna: f(x) = [x + 1] dla x ∊ < −9 ; 2 >
czyli ten wykres jak przesunę o wektor [−1,0] to wykres zaczynam rysować od
x =−10 do x = 2
29 kwi 14:20
29 kwi 14:45
anna: dziękuję
29 kwi 20:50