Pomocy! Prawdopodobieństwo :(
PATMAT16: Z liczb ośmioelementowego zbioru Z={1,2,3,4,5,6,7,9} tworzymy ośmiowyrazowy ciąg, którego
wyrazy się nie powtarzają. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia polegającego na tym, że żadne
dwie liczby parzyste nie są sąsiednimi wyrazami utworzonego ciągu.
Ja zacząłem tak:
p={2,4,6}
n={1,3,5,7,9}
Gdzie:
'p' to parzyste
'n' to nieparzyste
Teraz nie wiem jak to rozpisać

Może tak?
pnpnpnpn , ale przypadków będzie więcej, bo może być też:
pnnpnnpn
nnpnnpnn
pnnpnpnp
pnpnnpnp
pnpnpnnp
No i za cholerę nie wiem jak to zrobić, bo takie rozpisywanie chyba nie ma sensu