matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Sprawdzić czy funkcja f jest częstością jakiejś zmiennej losowej
Róża:
Sprawdzić czy funkcja f jest częstością jakiejś zmiennej losowej
x − 2
a) f (x) =
dla x = 1,2,3,4,5
5
x
2
b) f (x) =
dla x = 0,1,2,3,4
30
1
c) f (x) =
dla x = 0,1,2,3,4,5.
5
26 kwi 16:53
chichi:
Co rozumiemy poprzez
CZĘSTOŚĆ
zmiennej losowej
P. S. Wcale nie widać że to Ty Maria XD
26 kwi 16:56