matematykaszkolna.pl
Prawdopodobieństwo i Kombinatoryka Świstak Średniak: #1Obliczyć Prawdopodobieństwo Całkowitego Sukcesu przy: a.) 8 zdarzeniach negatywnych b.) 7 zdarzeniach negatywnych c.) 3 zdarzeniach negatywnych Czy to prawdopodobieństwo ma jakąś zależność dla rzędnych przy inkrementacji odciętych, gdzie oś odciętych to ilość zdarzeń negatywnych, a oś rzędnych to nasze prawdopodobieństwo w Procentach/promilach? Siema nauczyciel dał takie zadanie i serio nie czaje o co chodzi. Prawdopodobieństwa nigdy nie mieliśmy jako funkcji. Raczej jako aksjomaty. Nadto zajęcia prowadzi w dziwny sposób bo drugim zadaniem jest #2Obliczyć Prawdopodobieństwo Całkowitego Sukcesu przy zdarzeniach zawartych w tym filmie. Skecz fajny ale nwm jak zebrać dane z niego do zadania Link: https://www.youtube.com/watch?v=WfuSwLhcWrQ
25 kwi 21:45
Świstak Średniak: Wiem tyle że Całkowity Sukces jest niby wtedy kiedy nie zajdą zdarzenia negatywne.y
25 kwi 21:49
Świstak Średniak: Ktoś coś ?
27 kwi 18:01
wredulus_pospolitus: A bądź taki łaskaw i wrzuć teorię dotyczącą "Prawdopodobieństwa Całkowitego Sukcesu"
27 kwi 19:59
Świstak Średniak: W sumie nie ma. To definicja naszego ticzera i jego zadanie. Na równania z szeregiem geometrycznym mówi równanie geometryczne i tego też nie ma za bardzo na necie. Prawdopodobieństwa Całkowitego Sukcesu to takie prawdopodobieństwo w którym nie zachodzą żadne negatywnego zdarzenia. Domyślam się że |A| = 1 . Ale |Omega| to zapewne jakieś kombinacje. A w przypadku filmu też |A| = 1 A omega to czujka mi się włącza że P.warunkowe a tego nie miałem.
27 kwi 22:31