Prawdopodobieństwo i Kombinatoryka
Świstak Średniak: #1Obliczyć Prawdopodobieństwo Całkowitego Sukcesu przy:
a.) 8 zdarzeniach negatywnych
b.) 7 zdarzeniach negatywnych
c.) 3 zdarzeniach negatywnych
Czy to prawdopodobieństwo ma jakąś zależność dla rzędnych przy inkrementacji odciętych,
gdzie oś odciętych to ilość zdarzeń
negatywnych, a oś rzędnych to nasze prawdopodobieństwo w Procentach/promilach?
Siema nauczyciel dał takie zadanie i serio nie czaje o co chodzi.
Prawdopodobieństwa nigdy nie mieliśmy jako funkcji. Raczej jako aksjomaty.
Nadto zajęcia prowadzi w dziwny sposób bo drugim zadaniem jest
#2Obliczyć Prawdopodobieństwo Całkowitego Sukcesu przy zdarzeniach zawartych w tym filmie.
Skecz fajny ale nwm jak zebrać dane z niego do zadania
Link:
https://www.youtube.com/watch?v=WfuSwLhcWrQ
25 kwi 21:45
Świstak Średniak: Wiem tyle że Całkowity Sukces jest niby wtedy kiedy nie zajdą zdarzenia negatywne.y
25 kwi 21:49
Świstak Średniak: Ktoś coś ?
27 kwi 18:01
wredulus_pospolitus:
A bądź taki łaskaw i wrzuć teorię dotyczącą "Prawdopodobieństwa Całkowitego Sukcesu"
27 kwi 19:59
Świstak Średniak: W sumie nie ma. To definicja naszego ticzera i jego zadanie.
Na równania z szeregiem geometrycznym mówi równanie geometryczne i
tego też nie ma za bardzo na necie.
Prawdopodobieństwa Całkowitego Sukcesu to takie prawdopodobieństwo w którym
nie zachodzą żadne negatywnego zdarzenia.
Domyślam się że |A| = 1 . Ale |Omega| to zapewne jakieś kombinacje.
A w przypadku filmu też |A| = 1 A omega to czujka mi się włącza że P.warunkowe a tego nie
miałem.
27 kwi 22:31