1 | 1 | |||
P= | a d sin 45o+ | b d sin 45o | ||
2 | 2 |
1 | ||
P2= | d (a2+2ab+b2) | |
8 |
ch | d | |||
( | )2= | (c2+2ch) | ||
2 | 8 |
d | ||
ch2= | (c+2h) | |
2 |
dh | ||
c= | ||
h2−(d/2) |
dh | ||
2R= | ||
h2−(d/2) |
d2 | ||
P2= | (a2+2ab+b2) | |
8 |
ch | d2 | |||
( | )= | (c2+2ch) | ||
2 | 8 |
d2 | ||
ch2= | (c+2h) | |
2 |
d2h | ||
c= | ||
h2−d2/2 |
2d2h | ||
2R= | ||
2h2−d2 |
d2h | ||
R= | ||
2h2−d2 |
ch | ||
( | )2=....... | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |