Geometria analityczna w przestrzeni
mh: 6. Znajdź iloczyn wektorowy podanych wektorów:
a) a = (−3, 2, 0), b = (1, 5, −2);
b) a = 2i − 3k, b = i + j − 4k.
7. Oblicz pole:
a) równoległoboku rozpiętego na wektorach a = (1, 2, 3), b = (0, −2, 5);
b) równoległoboku ABCD, jeżeli A = (1, 2, 3), B = (4, 0, 3), C = (−2, 3, 0).
8. Oblicz pole
a) trójkąta rozpiętego na wektorach a = (1, −1, 1), b = (0, 3, −2);
b) trójkąta ABC, jeżeli A = (1, 2, 3), B = (−1, 0, 4), C = (5, 6, 0).
24 kwi 13:56
kerajs:
6) a) axb=[−4,−6,−17]
b) axb=[3,5,2]
7) a) P=√162+(−5)2+(−2)2
b) P=|A→B x A→C|
8) a) P=0.5*√(−1)2+22+32
b) P=0,5|A→B x A→C|
24 kwi 14:23
mh: Dzięki!
24 kwi 18:32