matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Logarytm
PATMAT16:
Liczba log
4
25+log
2
10=?
Czy to jest dobrze?
log
2
25
log
2
25
log
2
25
log
4
25=
=
=
log
2
4
2log
2
2
2
Dobrze?
log
2
25
log
2
25
log
2
10
2
log
2
(25*100)
+log
2
10=
+
=
=U{lo
2
2
2
2
log
2
2500
g
2
2500}{2}=
=log
2
625
log
2
4
23 kwi 22:31
Eta:
log
4
25 =log
2
5 log
2
5+log
2
10= log
2
50 = 1+2log
2
5
23 kwi 23:01
PATMAT16:
Dziękuję
23 kwi 23:27
janek191:
log
4
25 = log
2
2
5
2
=
1
2
*2*log
2
5 = log
2
5 wzór:
1
log
a
α
b
n
=
*n log
a
b
α
25 kwi 11:07