oblicz równanie
wiki: proszę mi pomóc
√x2=9
22 kwi 08:55
wiki: w ksiązce jest odpowiedz i zaznaczone na osi rozwiazanie −3 3
22 kwi 08:57
wiki: a mi wychodzi 9 i −9
22 kwi 08:58
wiki: zadanie z Teraz matura − wie jak ma być naprawde czekam na dobra i konkretna odpowiedz
22 kwi 09:14
22 kwi 09:27
janek191:
− 9, 9
22 kwi 09:51
PATMAT16: √x2=9
|x|=9
x=9 ⋁ x=−9
22 kwi 09:58
getin:
Gdyby było bez pierwiastka, takie zwykłe x2 = 9 to wtedy −3 i 3
Ale gdy jest z pierwiastkiem to −9 i 9
22 kwi 10:09
wiki: Dziękuje .No niestety w podręczniku "Teraz matura" w zadaniu11 jest błąd
22 kwi 10:19
wiki: W odpowiedziach
22 kwi 10:20