cos230
owczar: Niech cos 40 = m. Wskaż liczbę równą cos 230 .
Rozumiem rozwiązanie z jedynki trygonometrycznej, ale mam pytanie czemu moje rozwiązanie nie
jest dobre.
cos 230 = cos(360 + (−130)) = cos(−130) = cos 130 = cos(180 − 40) = − cos 40 = − m
18 kwi 15:12
Fałszywy 6-latek:
czwarty znak równości od lewej jest fałszywy
18 kwi 16:01
owczar: dlaczego? funkcja cos jest przecież parzysta
18 kwi 17:21
Fałszywy 6-latek: ty sobie jaja robisz? 180−40 =130 ?
18 kwi 19:48
wredulus_pospolitus:
130 = 90 + 40
18 kwi 20:03
owczar: damn nie musiales byc niemily, pomylilem sie
18 kwi 21:29
wredulus_pospolitus:
On był tutaj niemiły? Serio? Heh ... ooookeeeeyyy
18 kwi 22:23
owczar: no odebrałem "ty sobie jaja robisz?" jako lekką drwinę
18 kwi 22:38
Fałszywy 6-latek:
to nie była drwina, myślałem że jesteś trollem a nie cierpię ich
19 kwi 07:55