Pomocy
Ola : Rozwiąż nierówność wielomianową (x+1)(x−3)(x+2)<0
x
3+7x
2−x−7>0
2x
4−3x
3+2x−3≥0
Równania
8x
3+27=0
x
3−6x
2+12x−8=0
x
3−x
2−9x+3=0
Prosze o pomoc

ja moge pomóc z polskiego albo z innych przedmiotów bo z matematyki naprawde
jestem słaba tzn z działo wielomianów

w ogole tego nie rozumiem
6 mar 14:33
ojejku: musisz przed nawias wyłączyć wspólny czynnik, np jak masz:
x3+7x2−x−7>0
x(x2−1)+7(x2−1)>0
(x2−1)(x+7)>0
x2−1=0 v x+7=0
x2=1 x=−7
x=−1 v x=1
6 mar 15:33
ola: i to jest juz wszystko do pierwszego

mam prosbe zrobisz mi reszte prosze

ja pomoge w innych zadaniach tobie np. z polskiego z
geogeafii

naprawde odwdziecze sie

bo u mnie matma lezy totalnie
6 mar 15:36
Noah: 2)
8x3+27=(2x)3+33=jak znasz wzory to juz zgorki...
1)2x4−3x3+2x−3= polacz wyrazy pierwszy z trzecim i drugi z czwartym i rozwaiz jak pokazal ci
ojejku
6 mar 15:39
majka: aha dx
6 mar 15:42
ola : dzieki

za to ze mi pomogłeś (majka a ty za co dziekujesz )
6 mar 15:42