Geogebra
Luka: Czy Geogebra nie uwzględnia dziedziny przy rysowaniu wykresów? Np. wykres funkcji x/x, rysuje
jako y=1 (nie wyrzuca 0)
Czy można to zmienić w ustawieniach?
14 kwi 13:29
Pr713: Geogebra wyrzuca z dziedziny x = 0, kliknij na wykres funkcji i zobaczysz. Na desmosie trzeba
natomiast przytrzymać myszką wykres i zmieniać argumenty i na x = 0 będzie "undefined".
14 kwi 15:03
chichi:
Oczywiście że wyrzuca tylko, że tej dziury nie widać na prostej po prostu, ale ona tam jest. To
GeoGebra robi poprawnie, a nie ludzie którzy na wykresie zaznaczając pustą kropę, która jest
na miliardach argumentów, a nie same 0
14 kwi 18:33
Basia: Barbara januszko kalsa 3a
14 kwi 18:41