Zadanie tekstowe
Oskar: Oskar znalazł sałatkę owocową w której masa winogron do masy bananów tworzy proporcje 2:3,
a masa banana do masy ananasa tworzy proporcje 1:4.
Do przygotowania takiej sałatki Jurek chce użyć 350g ananasa.
Ile gramów winogrona powinien przygotować? Zapisz obliczenia.
13 kwi 22:19
Pr713:
| 🍇 | | 2 | | 2 | |
| = |
| ⇒ 🍇 = |
| * 87,5 g = 58 13 g  |
| 🍌 | | 3 | | 3 | |
14 kwi 00:05
daras: tylko żeby tej sałatki nie popił

, bo
14 kwi 00:08
Oskar: Taaaak ?
Ja to nie wiem czy mogę
14 kwi 09:57