1 | 1 | 1 | ||||
(2x+ | )3=(8x3+2x2+ | x+ | ) | |||
6 | 6 | 216 |
1 | 35 | 1 | 1 | 1 | 35 | 35 | ||||||||
(2x+ | )3+ | (2x+ | )=(8x3+2x2+ | x+ | )+( | x+ | ) | |||||||
6 | 12 | 6 | 6 | 216 | 6 | 72 |
1 | 35 | 1 | 53 | |||||
(2x+ | )3+ | (2x+ | )=8x3+2x2+6x+ | |||||
6 | 12 | 6 | 108 |
1 | 35 | 1 | 163 | |||||
(2x+ | )3+ | (2x+ | )+ | =0 | ||||
6 | 12 | 6 | 108 |
1 | ||
y = 2x+ | ||
6 |
35 | 163 | |||
y3+ | y+ | =0 | ||
12 | 108 |
35 | 163 | |||
(u+v)3+ | (u+v)+ | =0 | ||
12 | 108 |
35 | 163 | |||
u3+3u2v+3uv2+v3+ | (u+v)+ | = 0 | ||
12 | 108 |
163 | 35 | |||
u3+v3+ | +3*(u+v)*uv + | (u+v) = 0 | ||
108 | 12 |
163 | 35 | |||
u3+v3+ | +3(u+v)(uv + | ) = 0 | ||
108 | 36 |
163 | ||
u3+v3+ | =0 | |
108 |
35 | ||
3(u+v)(uv + | ) = 0 | |
36 |
163 | ||
u3+v3=− | ||
108 |
35 | ||
uv + | =0 | |
36 |
163 | ||
u3+v3=− | ||
108 |
35 | ||
uv = − | ||
36 |
163 | ||
u3+v3=− | ||
108 |
35 | ||
u3v3 = − | ||
36 |
163 | ||
u3+v3=− | ||
108 |
42875 | ||
u3v3 = − | ||
46656 |
163 | 42875 | |||
t2+ | t − | =0 | ||
108 | 46656 |
163 | 69444 | |||
(t+ | )2− | =0 | ||
216 | 46656 |
−163+6√1929 | −163−6√1929 | |||
(t− | )(t− | ) | ||
216 | 216 |
−163+6√1929 | ||
u3= | ||
216 |
−163−6√1929 | ||
v3= | ||
216 |
1 | ||
y = | (3√−163+6√1929+3√−163−6√1929) | |
6 |
1 | 1 | |||
2x+ | = | (3√−163+6√1929+3√−163−6√1929) | ||
6 | 6 |
1 | ||
2x = | (−1+3√−163+6√1929+3√−163−6√1929) | |
6 |
1 | ||
x = | (−1+3√−163+6√1929+3√−163−6√1929) | |
12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |