1 | ||
∑∞n=1 | ||
n(n+2) |
4 | ||
∑∞n=1 | ||
n(n+4) |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
= | ( | − | ) | ||||
n(n+2) | 2 | n | n+2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
∑n=1 | = | ∑n=1( | − | )= | ||||
n(n+2) | 2 | n | n+2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
= | [( | − | )+( | − | )+( | − | )+( | − | )+...]= | |||||||||
2 | 1 | 3 | 2 | 4 | 3 | 5 | 4 | 6 |
1 | 1 | 1 | ||||
= | [ | + | ]=3/4 | |||
2 | 1 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
S= | ∑(n=1 do∞)( | − | )= | |||
2 | n | n+2 |
1 | 1 | 1 | ||||
= | [∑(n=1 do∞) | −∑(n=1 do∞) | ] | |||
2 | n | n+2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
*[1+ | + | + | + | +....−( | + | + | +...)]= | ||||||||
2 | 2 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 5 |
1 | 1 | 3 | ||||
= | *(1+ | )= | ||||
2 | 2 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |