Funkcja kwadratowa
Kaczapuri: Dla jakich wartości parametru k równanie |1/2𝑥2 − 2𝑥 + 1| = 2𝑘 − 𝑘2 ma dwa
rozwiązania dodatnie? Mam problem z jedna rzecza, po narysowaniu funkcji wychodzi mi ze dwa
rozwiazania bedzie miec dla 2k−k2=0, czyli rozwiazaniami beda 0 i 2, natomiast w
odpowiedziach jest jeszcze podane trzecie k=1, a wyraznie widze ze dla 1 funkcja ma trzy
rozwiązania. Czy chodzi o to, że f(0)=1 i to nie jest juz liczone jako dodatnie rozwiązanie?
5 kwi 18:54
I'm back:
Co jest mianownikiem?
5 kwi 18:56
Kaczapuri: chodzi o to co jest przed x2?
5 kwi 18:59
I'm back:
Da
5 kwi 19:00
Kaczapuri: 2
5 kwi 19:00
chichi:
Z lewej strony
Kliknij po więcej przykładów i wpisz to porządnie, a nie jakiś ochłap
5 kwi 19:24
kotek:
|0,5x2−2x+1|
czy tak jest pod modułem ?
5 kwi 21:14
kotek:

m=1=2k−k
2
k
2−2k+1=0
(k−1)
2=0
k=1
5 kwi 21:16