matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
Karolcia:
Bardzo prosze o pomoc Pan Kowalski założył w banku lokatę oprocentowaną w skali roku na 7%. Jeśli po roku otrzymał z banku 13375 złotych. Jaką kwotę ulokował?
6 mar 13:33
Basia:
https://matematykaszkolna.pl/strona/292.html
podstaw do wzoru i wylicz K
0
p=0,07 n=1 K=13375
6 mar 13:40