matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Help
Gabry84:
Podaj wzór funkcji opisującej zależność między podstawą a i wysokością h różnych trójkątów równoramiennych o stałym polu 50 cm
2
.
5 kwi 08:14
wredulus_pospolitus:
ah
a
100
P =
=
*h = 50 cm
2
−−−> h =
2
2
a
100
f(h) =
; a>0
a
5 kwi 08:19