matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zb wartości f wymiernej
anulka:
4x
wyznacz zb wartości dla
x
2
+1
6 mar 13:31
Basia:
4x
=a
x
2
+1
4x = a(x
2
+1) ax
2
−4x+a=0 Δ=16−4a
2
Δ≥0 16−4a
2
≥0 /:4 4−a
2
≥0 (2−a)(2+a)≥0 a∊<−2;2>
6 mar 13:43