matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wyznacz kierunek najszybszego wzrostu funkcji.
Radkoo:
f(x,y,z)=ysinz−xcosz w punkcie (0,0,0)
4 kwi 14:12
kerajs:
grad(f)=[cos z, sin x, y cos z+x sin z] grad(f(0,0,0))=[1,0,0]
4 kwi 22:16