matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wyznacz wszystkie wartosci parametru k
Nadia:
Wyznacz wszystkie wartosci parametru k, k∊R dla ktorych dane rownanie ma co najmniej jedno rozwiazanie
2π + x
1
cos(
) −
√
8
k
2
= cos
x +k
√
2
4
4
3 kwi 21:55
kerajs:
x
x
sin
+cos
=−
√
2
(2k
2
+k)
4
4
x
π
sin (
+
)=−(2k
2
+k)
4
4
równie ma nieskończenie wiele rozwiązań dla −1≤2k
2
+k≤1
3 kwi 22:11