matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Pierwszy wyraz ciągu
Matma:
Pierwszy wyraz ciągu arytmetycznego wynosi 8,a suma sześciu początkowych wyrazów tego ciągu wynosi 28.Oblicz różnice tego ciągu.
3 kwi 19:58
I'm back:
a
1
+ a
6
2a
1
+ 5r
S
6
=
*6 =
*6 = 28
2
2
Stad r =...
3 kwi 20:40