matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Dane są
Matma:
Dane są dwa okręgi o środkach S
1
, S
2
i promieniach r
1
=2, r
2
= 6 Okręgi te są wewnętrznie styczne gdy |S
1
S
2
| równa się A.4 B.2 C.3 D.8
3 kwi 18:33
getin:
A. 4 Warunek styczności wewnętrznej to |S
1
S
2
|=|r
1
−r
2
|
3 kwi 18:57