Dwa boki równoległoboku zawierają się w prostych o równaniach
Hans: Dwa boki równoległoboku zawierają się w prostych o równaniach
| | 1 | |
1 AB: y= |
| x−2, AD: y=2x − 5.
|
| | 2 | |
2 Środek symetrii równoległoboku ma współrzędne S= (5,2).
Wyznacz współrzędne wierzchołka B tego równoległoboku
6 mar 13:23
6 mar 13:26
Hans: y=1/2 x−2
y=2x−5
y=1/2x−2
1/2x−2 = 2x−5
y=1/2x−2
−1.5x=−3 / (−1.5)
x=2
i co dalej?
6 mar 13:31
Hans: wie ktos jak to zrobic?
7 mar 13:25
smerfetka: ko umie rozwiązać to zadanie
17 mar 18:40
smerfetka: ko umie rozwiązać to zadanie
17 mar 18:44