chomik:
Postaram się wszystko ładnie rozpisać :
1)
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log10 ( |
| )1/2 = log10√ |
| = log10 |
|
|
| | 100 | | 100 | | 10 | |
2) Proporcje
120% a
100% b
3)
f(−3) = 0
(a−1)*(−3) + 3 = 0
−3a + 6 = 0
a = 2
4)
Sposób pierwszy :
x
2 < 4 /
1/2
|x| < 2
x < 2 ⋀ x > −2
x∊(−2;2)
Sposób drugi:
x
2 − 4 < 0
(x−2)(x+2) < 0
z wykresu
a > 0
x∊(−2;2)
5)
x − 2y + 4 = 0
a
1a
2 = −1
a
2 = −2
y = −2x + b
przechodzi przez P = (0;0), więc
b = 0
prosta to : y = −2x
6)
W(x) = x(x+1)(x
2+9)
x = 0
x + 1 = 0
x
2 + 9 ≠ 0 − niezależnie od liczby x
Są dwa pierwiastki.
Stereometrii i planimetrii mi się nie chce