matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Oblicz
Kowal:
Oblicz. Wynik przedstaw w postaci ułamka nieskracalnego.
(3
1
3
)
7
−(0,3)
−
5
2
−
2
(1
0
+2
7
−(
1
4
)
3
)
29 mar 18:20
Mila:
Podpowiedź: 1)
10
(3
1
3
)
7
=(
)
7
3
3
10
(0,3)
−5
=(
)
−5
=(
)
5
10
3
2)
1
2
−2
=(
)
2
2
Teraz licz .
29 mar 22:28