matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Rozwiąż równanie(wielomiany)
Axelek2117:
1/4−1/2x=1/2x
2
−x
3
29 mar 00:05
kerajs:
1
1
1
(
− x)=x
2
(
− x)
2
2
2
1
1
1
(
− x)(x −
)(x +
)=0
2
√
2
√
2
30 mar 12:13